Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

Geslaagd oefenweekend in Frankrijk

Het weekend van 11 en 12 maart was ons jaarlijkse oefenweekend. Ook dit jaar zijn we met beide teams (team15 en team152) naar Saint Witz in Frankrijk geweest. Saint Witz organiseert iedere jaar een hardloopwedstrijd met verschillende afstanden. Onze lopers doen mee aan de 20km. Ze lopen dan 2 rondes van 10 km, deels over het parcours van de Roparun. Door de steile stukken in het parcours is deze wedstrijd een goede oefening voor de echte Roparun. Ook de fietsers hebben getraind op het parcours van de Roparun rondom Saint Witz met een tocht van 35km.

’s Avonds zet men de sporthal vol met lange tafels en eten we met de inwoners van Saint Witz. De avond wordt afgesloten met een feestje onder leiding van een DJ. We overnachten in een hotel op loopafstand van de sporthal.

Zondagochtend zijn we bijtijds gestart met het oefenen van de Roparun. De lopers lopen dan in estafettevorm begeleid door de fietsers alsof het de echte Roparun is. Zo hebben we 55km van de route afgelegd. De chauffeurs oefenen zo al vast met het veilig uitzetten van de lopers. De fysiotherapeuten van het team doen ook mee met het oefenweekend, maar gelukkig hebben zij niets hoeven doen. Iedereen was fit en er waren geen blessures.

Het weer was fantastische en de sfeer zat er goed in. We kunnen terug kijken op een zeer geslaagd oefenweekend.