Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

Team TU – 25e keer – Bijna van start!

 

Vorige week dinsdagavond (1 mei 2018) was de laatste teambijeenkomst voor het vertrek van Team TU naar Hamburg en Parijs voor de Roparun. Naast alle organisatorische onderwerpen waren er ook een paar belangrijke dingen te vertellen.

Starttijden
Team 15 zal op zaterdag 19 mei vertrekken om 20:36 uur vanuit Parijs – Parc Départemental de La Courneuve.
Team 152 zal op zaterdag 19 mei vertrekken om 17:30 uur vanuit Hamburg – Reiherstieg

De teams zullen naar alle verwachting maandag 21 mei rond 17.45 uur finishen op de nieuwe finishlocatie Binnenrotte in Rotterdam.

Zonder supporters geen Roparun!
Tijdens de Roparun zijn er momenten waarop je als deelnemer het echt even moeilijk hebt. Wanneer er dan supporters langs de route staan, is dat vaak net dat steuntje in de rug. Waar kun je Team TU aanmoedigen? Bekijk de route hier.

Als je wilt weten hoe laat we waar zijn, dan kun je ons volgen via www.roparun.nl. Team 15 en team 152 zullen onderweg regelmatig hun locatie doorgeven aan de organisatie, zodat we hier het hele weekend te volgen zijn.

Er zullen langs de route videoteams rijden die een live stream zullen maken met gebeurtenissen onderweg. Ook dit is te volgen via de site van de Roparun.

Natuurlijk plaatsen we op onze eigen Facebookpagina de belevenissen van Team TU tijdens Pinksteren. Dus like deze en zorg dat je op de hoogte blijft van het laatste nieuws.

Wat is de opbrengst tot nu toe?
Team TU doet dit jaar voor de 25e keer mee met de Roparun. In de afgelopen 24 jaar hadden we € 951.435,00 opgehaald en ons doel is om in ieder geval de opbrengst van 25 jaar te verhogen tot 1 miljoen euro. Momenteel staat de teller op
€ 75.000,-. Dit betekent dat we met hulp van alle stroopwafelkopers, leveranciers en overige sponsors het eerste doel van dit jaar hebben bereikt.

Maar elke euro gaat naar de palliatieve zorg voor (ex)kankerpatiënten, dus iedere extra euro is welkom. Wil je ons en alle goede doelen van de Roparun helpen? Dan kan je doneren via deze link of sms naar 4333, zet in de tekst “ROPARUN15” en je draagt € 3,- bij.

Waar wordt de opbrengst van de Roparun voor gebruikt?
Roparun steunt ieder jaar veel goede doelen. Je kunt hierbij denken aan de inrichting van een inloophuis, waar (ex-) kankerpatiënten en/of naasten elkaar kunnen ontmoeten. Vakanties voor mensen met kanker en hun familie zodat zij, ook in een akelige periode, een mooie herinnering kunnen creëren. Workshops in ziekenhuizen waarbij mensen met kanker leren omgaan met uiterlijke veranderingen die ze krijgen door de behandelingen. Een fijne dag uit voor zieke kinderen en hun broertjes of zusjes, zodat zij even niet hoeven te denken aan het ziek zijn. De ontwikkeling van ‘palliatieve boxen’, een hulpmiddel voor mensen in een terminale fase die graag in de eigen thuisomgeving willen verblijven. Of de inrichting van een hospice om ervoor te zorgen dat mensen tijdens hun laatste levensfase in een prettige omgeving kunnen verblijven.