Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

1000 legostenen liggen klaar voor kinderen.

Jan Ferwerda, Hanneke de Ridder en Gert-Jan Seip

Vrijdag 19 mei 2017 vond de afsluiting plaats van de onze mooie 2016/2017-XL legostenen actie. We hebben de stenen die we vorig jaar symbolisch verkocht hebben overhandigd aan het Prinses Maxima Centrum. Een dubbele opbrengst van een speciale actie.

Hoe bijzonder is het dat de wereld van bouwend Nederland, Stichting Roparun en het Prinses Maxima Centrum voor kinderoncologie bij elkaar komen met het symbool van een legosteen. Met behulp van donaties van de Stichting Roparun worden in het Prinses Maxima Centrum voor de kinderen en hun ouders voorzieningen gemaakt.

In Utrecht vindt op dit moment de bouw plaats van het Prinses Maxima Centrum voor kinderoncologie. Stichting Roparun heeft hier voor geld ter beschikking gesteld voor onder andere de binnentuin en de kind/ouder kamers. Geld dat mede ingezameld is door Team TU.

Vorig jaar hebben we het idee opgevat om XL-legostenen te kopen als team en om die weer te symbolisch te verkopen aan onze klanten, leveranciers en collega’s met als doel om zoveel mogelijk geld op te halen voor de Roparun. Het tweede doel was om de stenen letterlijk te schenken aan het Prinses Maxima Centrum. Vandaag hebben we de actie op een toepasselijke manier afgesloten.

Dit hebben we op de typische Roparun manier gedaan. De laatste stenen werden tijdens een Run-Bike-Run naar ons Verkoopkantoor Utrecht gebracht en daar door Jan Ferwerda – algemeen directeur Technische Unie – in ontvangst genomen. Vervolgens heeft hij deze weer overgedragen aan Hanneke de Ridder – directeur van het Prinses Maxima Centrum.

De stenen zijn zeer enthousiast ontvangen. Hanneke de Ridder heeft ook verteld over het centrum, de bouw en de voorzieningen voor kinderen en hun ouders. We zijn uitgenodigd om volgend jaar, als het centrum open is, middels weer een Run-Bike-Run de stenen te komen brengen.