Toets "Enter" om naar de inhoud te gaan

Roparun voor het eerst live op internet-tv

De Roparun, de jaarlijkse estafetteloop voor het goede doel tussen Rotterdam, Parijs en Hamburg, beleeft dit jaar een primeur. Het sportevenement, waar onderweg gefietst en gelopen wordt, is voor het eerst online te volgen op internet-tv.

De website HW1.tv zorgt samen met de Stichting Roparun voor een livestream via Youtube waar volgers het festijn op de voet kunnen volgen.

Een ploeg onder leiding van coördinator Wim Wisse gaat met zes vrijwilligers naar Parijs vanwaar zij de uitzendingen gaan verzorgen. ,,We hebben al getest, het wordt spannend’’, zegt Bianca Westerlaken van HW Media.

Eerste uitzending

De eerste uitzending is op vrijdag 2 juni, waar een kijkje achter de schermen wordt gegeven. De deelnemers starten zaterdag 3 juni en worden vanuit Parijs door Frankrijk, België en Nederland op weg naar Rotterdam gevolgd. De finish is op maandag 5 juni (Tweede Pinksterdag) op de Coolsingel. HW Media heeft gekozen voor de route Parijs-Rotterdam.

De ploeg van zes omvat twee motorrijders, een buschauffeur, twee commentatoren en een cameraman. ,,Het wordt een megaklus, vier dagen lang’’, zegt Wim Wisse, commentator en coördinator. De Roparun heeft dit jaar 322 teams aan de start en steunt bij elkaar 160 goede doelen. Vorig jaar werd bijna 5,5 miljoen euro opgehaald. ,,De teller staat nu op bijna 1,8 miljoen’’, vult Westerlaken aan.

Ververst

Ze legt uit dat de livestream steeds ververst zal worden met nieuwe informatie. ,,We laten beelden zien van onderweg, van de dorpen, maar ook van de deelnemers en begeleiders.’’ Speciale aandacht is er voor de passages in het Belgische Zele en van de Daniel den Hoed-kliniek in Rotterdam.

Om de online tv-uitzendingen te promoten is een aantal bekende mensen gevraagd wervende teksten in te spreken, zoals burgemeester Ahmed Aboutaleb, Feyenoord-speaker Peter Houtman, atlete Nelli Cooman en de groep de Wannebiezz. ,,Ik ben nog met anderen bezig’’, zegt Wisse.

Aansprekend

De mediavolgers zetten zich graag in om de Roparun aan de man te brengen. ,,Het verhaal erachter spreekt iedereen aan, want echt iedereen kent wel iemand in zijn of haar omgeving waarbij die verschrikkelijke ziekte heeft toegeslagen’’, stelt Wim Wisse, ook presentator bij Sophia TV en Evenementen in het Sophia Kinderziekenhuis .

De livestream is van 2 tot en 5 juni dagelijks te volgen op HW1 via de site http://www.hw1.tv/, Facebook en Youtube.